Say "No" to Plastic Bags!

"Λοκροί στο Δάσος"

Αυτάρκεια -> Πώς να φτιάξεις μια τσάντα ανακυκλώνοντας τις πλαστικές σακούλες σουπερμαρκετ!

Γεια σας φίλοι των DIY και αγανακτισμένοι από την κυρία στο ταμείο που επιμένει με το ζόρι να σας βάλει το ένα και μοναδικό γάλα που πήρατε σε πλαστική σακούλα, μετά την τέταρτη προσπάθεια σας να την πείσετε οτι "ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ"!

Εάν είσαστε ήδη οικολογικά ευαισθητοποιημένοι, δύσκολα θα βρείτε το βασικό συστατικό αυτού του project που είναι οι πλαστικές σακούλες του σουπερμαρκετ αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ όλο και κάποιος γνωστός (πχ μαμά ή γιαγιά) θα μπορέσει να σας προμηθεύσει με αυτές (αν φυσικά και οι ίδιες τις μαζεύουν, που μεταξύ μας, αυτή δεν είναι επίσης μια μορφή ανακύκλωσης? :p)..

Για να μετατρέψουμε λοιπόν τις ήδη υπάρχουσες σακούλες σε κάτι χρήσιμο, ακολουθήστε με:

Υλικά
  • Πλαστικές σακούλες σουπερμαρκετ
  • Ψαλίδι
  • Ραπτομηχανή/καρφίτσες/κλωστή
  • Λαδόκολλα (το χαρτί που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο στο φούρνο για τους ανοικοκύρευτους)
Εκτέλεση
 Βήμα 1: Κόψτε τα χερούλια και τον πάτο τις σακούλας

 Βήμα 2: Διπλώστε στην μέση την σακούλα
 Λαδόκολλα...
Βήμα 3: Βάλτε την διπλωμένη σακούλα ανάμεσα σε δύο φύλλα της λαδόκολλας και τοποθετήστε τα πάνω στην σιδερόστρα σας

Βήμα 4: Βάλτε το σίδερο στην ρύθμιση για «Συνθετικά». Το σίδερο δεν πρέπει να καίει γιατί θα λιώσει το πλαστικό. Σιδερώστε, με οχι πολύ αργές κινήσεις, την σακούλα σας. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα συμπαγές φύλο πλαστικού. Εγώ έκανα διάφορες δοκιμές με την θερμοκρασία για να το πετύχω..trial&error :ppp
Βήμα 5: Φυσικά και πρέπει να ανακυκλώσουμε και τα χερούλια και την βάση της σακούλας που κόψαμε προηγουμένως οπότε με τον ίδιο τρόπο σιδερώνουμε και αυτά! Θα μας χρειαστούν για να φτιάξουμε τα χερούλια της ωραίας μας τσαντούλας! Μην ανησυχείτε για το μέγεθος! Μπορείτε μετά να το φέρετε στα μέτρα σας γιατί κόβεται πολύ εύκολα με ένα ψαλίδι!

Βήμα 6: Επαναλάβετε την διαδικασία με ακόμα μια σακούλα ώστε να δημιουργήσετε άλλη μια επιφάνεια πλαστικού. Θα πρέπει τώρα να έχετε 2 μεγάλα κομμάτια και 2 μικρότερα. Έτοιμοι για το ράψιμο!!!

Βήμα 7: Με καρφίτσες ενώστε τα δυο μεγάλα κομμάτια πλαστικού για πιο εύκολο και ακριβές ράψιμο.

Βήμα 8: Ράψτε όλες τις μεριές αφήνοντας την επάνω ελεύθερη για να βάλετε τα χερούλια!

 Κάπως έτσι!
 Βήμα 9: Ώρα για τα χεράκια! (Τί τύχη!! ΚαμενοΒουρλιώτικη σακούλα στο Μόναχο! "Σακούλα απ'τον τόπο σου κι ας είναι πλαστική??") Ράβετε και τα δυο χερούλια πάνω στο άνοιγμα της τσάντας.

 ΕΤΟΙΜΗ!!!



 Εγώ την έκανα κηροπήγιο!


Σχέδια, χρώματα και χρήσεις? Φαντασία να έχεις... 
Για βοήθεια σε περίπτωση που κολλήσατε και για φωτογραφίες με τις δικές σας ιδέες, επικοινωνήστε μαζί μου στο akitsikop@gmai.com.

Καλή επιτυχία!

Αναστασία Κιτσικοπούλου